sunnuntai 12. elokuuta 2012

Sitruunainen tomaatti-papukeitto


Kun keiton maustaa sitruunankuorella ja kanelilla saa siihen tuoreen tunnun vaikka keskellä talvea. Vanhaa suosikkia alkoi tehdä mieli keskellä kesää ja se sai mausteekseen vielä nipun tuoretta lehtipersiljaa.


Sitruunainen papu-tomaattikeitto

1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
kasvismielikuutio
2 dl kikherneitä
1 dl valkoisia papuja
pieni sipuli
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
valkosipulinkynsi
ripaus kanelia
3 dl silputtua lehtipersiljaa

Kuullota sipulia hetki öljyssä. Lisää valkosipuli, sitruuna ja kaneli. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi. Lisää pavut ja kasvisliemikuutio. Jätä noin desilitra kikherneitä sivuun keiton viimeistely varten.

Kuumenna keitto. Aja se tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kikherneet sattumiksi. Mausta lehtipersiljalla. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Myös ripaus chiliä sopii hyvin tähän keittoon.

1 kommentti:

  1. Tämä näyttää herkulliselta ja niin kuvan kuin ohjeidenkin puolesta. Saanen jossain vaiheessa testata tätä omassa keittiössäni myös :)

    VastaaPoista